Irodalom

Kedves Hatodikosok!

A mai alkalommal új témakört kezdünk "Kalandok, hősök, regények" címmel. Epikai alkotásokkal ismerkedünk meg. Ha egy-egy regényrészlet felkeltette az érdeklődésedet biztatlak, hogy olvasd el a teljes regényt. Biztosan nagy élményben lesz részed.

Daniel Defoe: Robinson Crusoe című regényével fogunk megismerkedni két regényrészlet alapján.

A regény alapja valóságos történet. Alexander Selkirk skót tengerész négy évet töltött egy lakatlan szigeten, ahol büntetésből hagyta kapitánya. A különös sorsú matróz történetét mindenki ismerte Angliában.

A regény főszereplője Robinson, aki hajótörést szenved, és egyetlen túlélőként egy lakatlan szigetre kerül. A főhős mindent megpróbál, hogy otthonossá, élhetővé tegye környezetét. Robinsont végül 28 év után egy hajó legénysége megtalálja és hazaviszi Angliába.

Kérlek olvasd el a következő linken a regény egy részletét, majd válaszolj a részlet után található Kérdések, feladatok közül az 1-4. kérdésre. A választ a füzetedbe írd le!
A válaszokat most nem kell elküldened, mert a következő alkalommal egy újabb Robinson-részletet olvasunk, és majd együtt kérem elküldeni.


Ha kedved támadt elolvasni a regényt, mivel most a könyvtárak sem működnek, az alábbi linken megtalálod:


Ha felolvasva szeretnéd meghallgatni (hangos könyv), az alábbi linkre kattints:

https://www.youtube.com/watch?v=sQe_oINeXdM

Ha a regény alapján készült filmet szeretnéd megnézni, itt megteheted:
https://www.youtube.com/watch?v=pVHzNZgfFKc

Jó munkát kívánok!

Szeretettel: Anna néni

Megjegyzések